Kora nyárias idő várható a hétvégén

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint április utolsó hétvégéjén visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő, a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakulhat, de a szél sokfelé élénk lesz.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, és legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A délire, délnyugatira forduló szél az ország nyugati felén megélénkülhet, néhol erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 15 és 20 fok között alakul majd.

Szombaton szintén gomolyfelhős, napos időre készülhetünk, egy-egy zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon időnként megerősödhet. A hajnali hőmérséklet 2-8 fok között várható, míg délutánra 19 és 23 fok közé emelkedhet.

Vasárnapra teljesen napos időt jósolnak, csupán kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja meg az égboltot, csapadékra azonban nem kell számítanunk. A déli, délkeleti szél sok helyütt megélénkülhet, az Északnyugat-Dunántúlon pedig megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 4 és 11 fok között mozoghat, délután pedig 23 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras