Magyar Péter tüntetést szervez a Hősök terén

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője, június 8-án a Hősök terére hívja az embereket, hogy részt vegyenek a "rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstráción".

A Népszava információi szerint Magyar Péter egy budapesti eseményen beszélt arról, hogy pártja a felmérések alapján 30-35 százalékos támogatottságot élvez. A politikus kifejtette, hogy reményei szerint sem a Fidesz, sem a Demokratikus Koalíció (DK) nem szerezhet abszolút többséget a következő választásokon, és a Tisza Párt lesz a "mérleg nyelve" ebben a helyzetben.

Magyar Péter bejelentette, hogy június 8-án Budapesten, a Hősök terén várja az embereket, hogy együtt fejezzék ki politikai álláspontjukat. Ezenkívül anyák napján is szervez egy tüntetést Debrecenben, ahol már több ezren jeleztek vissza, hogy részt vesznek a megmozduláson. A Tisza Párt alelnöke arra is kér minden külföldön élő, tanuló, dolgozó magyar állampolgárt, hogy május 15-ig regisztráljanak a nagykövetségeken és konzulátusokon, és június 9-én, a választások napján szánjanak időt arra, hogy "beverjenek egy vastag és hosszú szöget" a NER-koporsójába.

Az RTL Klubnak adott interjúban Magyar Péter sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a DK megpróbálja akadályozni a Tisza Pártot abban, hogy jelölteket indítson két olyan kerületben, ahol jelenleg ellenzéki vezetés van. A Tisza Párt tervei szerint három fővárosi kerületben - a VII., XI. és XVIII. kerületekben - indítanak polgármesterjelöltet, melyeket jelenleg DK-s polgármesterek irányítanak, nevezetesen Niedermüller Péter, László Imre és Szaniszló Sándor. Későbbi információk szerint a párt a XVII. kerületben és egy másik fideszes vezetésű fővárosi kerületben, Kőbányán is állít jelöltet.

A pestlőrinci piacon szombaton reggel bolydult fel az élet, amikor Magyar Péter a Tisza Párt aláírásgyűjtő pultjához érkezett. Magyar megjelenését alig néhány méterről figyelte Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke, a választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője és Szaniszló Sándor, a kerület jelenlegi, DK-s polgármestere is. Kunhalmi Ágnes a helyszínen azt kérdezte: „Miért akarja itt megosztani a szavazatokat?” Igaz, látszólag nem Magyar Péternek beszélt, hanem csak az RTL kamerájának tette fel a szónoki kérdést. A szocialista politikus úgy fogalmazott: „Én nem tudom, hogy neki pontosan mi a szándéka, meg mit szeretne, de hogy ez csak a Fidesznek kedvez, abban bizonyos vagyok”.

„Miért nem kérdezi meg tőle? Itt van” – mondta Kunhalminak a riporter. „Hát nézze, most jöttek 16 évesek az előbb, hogy jöjjön ide hozzám, mert a választókkal beszélgettem, és azt mondta, hogy nem kíván velem beszélni” – válaszolta a kerület országgyűlési képviselője. Az előbbi gondolatot pedig így folytatta: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy szétvigyük az ellenzéki szavazókat”. A felvetésre, hogy ezeket a kérdéseket Magyar Péternek is feltehetné, Kunhalmi azt válaszolta: „Ó, én nem akarom őt... ha nem akar velem beszélni, én ezt tiszteletben tartom”.

Magyar Péter korábban kék Fidesznek nevezte a DK-t, a kerület polgármestere azonban úgy fogalmazott: őt nem zavarja, ha más pártok is elindulnak a választáson.