Mark Hamill a Fehér Házban

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész, pénteken meglátogatta Joe Biden amerikai elnököt a Fehér Házban.

A 72 éves színész a Fehér Ház napi sajtótájékoztatóján osztotta meg élményeit a Joe Bidennel történt találkozó után. Hamill elmondta, hogy nagy megtiszteltetés volt számára a találkozó az amerikai elnökkel. A látogatás során Hamill a demokrácia védelmezőjének nevezte Joe Bident, és egy közös fotót is posztolt az újrainduló elnökkel.

Mark Hamill korábban már többször is járt a Fehér Házban, a Carter- és az Obama-kormány idején is, azonban az Ovális Irodát még sosem látta meg közelről.

A színész egy humoros pillanatban Joe Biden elnöknek azt javasolta, hogy nevezze őt Joe-nak, mire Hamill azt válaszolta: „Hívhatlak Joe-bi-Wan Kenobinak?” Ezt a névötletet az elnök is élvezettel fogadta. A találkozásról Joe Biden is posztolt a Twitteren, ahol egy 10 másodperces videót osztott meg, amiben a Csillagok háborúja Jedi-köszöntésére – „Az erő legyen veled!” – Hamill azt feleli: Örökké.

Mark Hamill a sajtótájékoztatón az újságírókkal is megosztott néhány vicces megjegyzést, jelezve, hogy kész válaszolni a kérdéseikre, amíg azok nem a Star Wars-szal kapcsolatosak.

A látogatás pontos okát sem a színész, sem a Fehér Ház nem részletezte, de Hamill, aki ismert Joe Biden támogatója, a héten posztolt az amerikai elnök újraválasztási kampányáról. Hamill nem kifejezetten szimpatizál Donald Trumppal, aki a regnáló elnök legnagyobb kihívója, és ezt a mai napon egyértelművé is tette.

A találkozó időzítése is jelentőséggel bírt, hiszen május negyedike a Star Wars világnapja, a „may the Force be with you” szójáték miatt, ami kimondva akár azt is jelenthetné, hogy május 4-e legyen veled.