A Bayern és a Real továbbjutott a BL-ben, elődöntőben összecsapnak

Az Arsenal 2–2-es összesítéssel érkezett a Bayern München otthonába, de a német csapat 1–0-ra győzött, így továbbjutott. A Manchester City és a Real Madrid mérkőzése döntetlenre végződött, ami tizenegyesekkel döntött a továbbjutásról.

Az első félidőben az Arsenal birtokolta többet a labdát, míg a Bayern több szögletet rúghatott. A második félidőben a Bayern veszélyesebb játékot mutatott, amit Goretzka keresztlécre fejelt labdája is jelezhetett. A továbbjutást jelentő gólt a 63. percben Kimmich szerezte, aki hat méterről fejelt a kapuba. Ezzel a góllal Kimmich a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek történetében a 31. gólt szerezte, amivel megdöntötte a korábbi 30-as rekordot, a számláló végül 32-nél állt meg. A Bayern a 90. percben is vezetett egy gyors támadást, de Musiala lövését Raya hárította. A négyperces ráadásban az Arsenal nem jelentett veszélyt a Bayern kapujára.

A Manchester City és a Real Madrid kevésbé mozgalmas első félidőt játszott. Vinicius a 12. percben adott középre egy labdát, Rodrygo pedig a kipattanót helyezte a kapuba, ezzel ő szerezte meg a negyeddöntők 30. gólját. A City több lehetőséget is kialakított, de Bruyne és Haaland kísérletei nem vezettek gólhoz, utóbbi fejesénél a labda a keresztlécre pattant. A fordulás után a City agresszívabb letámadást alkalmazott, de a Real megbirkózott a nyomással. A hazaiak két sárga lapot is begyűjtöttek, ami arra utalt, hogy a City kevésbé volt éles, mint egy hete.

A mérkőzés 60. percében a Real Madrid játékosai két sárga lapot is kaptak, ami a City fáradtságára utalhatott. A 75. percben De Bruyne egyenlített, majd két perccel később egy 18 méterről leadott lövése is veszélyes volt, de Lunyin hárított. De Bruyne még egy lehetőséget kapott a fordításra, de az nem ért célba. A döntetlen eredmény a hosszabbítást eredményezte.

A ráadásban már kevesebb kockázatot vállalt a Manchester City, s bár így is jóval többet birtokolta a labdát, már nem volt annyira nyomasztó a fölénye, sőt, elvétve kiszabadult a szorításból a Real. Mivel a hosszabbítás sem döntött, így az idegek harca következett, amelyben elsőként a Real rangidőse, Luka Modric hibázott. Ezt követően viszont Lunyin kivédte Bernardo Silva és Mateo Kovacic próbálkozását is. Az utolsó körben a manchesteri kapus, Ederson nem hibázott, de nem tudta hárítani Antonio Rüdiger lövését, így a Real örülhetett a továbbjutásnak.

A Bayern München sorozatban három negyeddöntős BL-kudarc után jutott elődöntőbe, ahol ezt megelőzően 2018-ban járt legutóbb. A Real Madrid a címvédő Manchester City elleni győzelemmel biztosította helyét az elődöntőben, ahol a Bayern Münchennel csap össze. A másik ágon a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund küzd meg a fináléért. A Bayern kapusa, Manuel Neuer a 138. BL-meccsén védett, és az Arsenal elleni volt az 58., amelyiken nem kapott gólt, amivel megdöntötte Iker Casillas régóta fennálló rekordját.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szerint sosem szabad leírni a csapatát, és a City elleni mérkőzés után kijelentette, hogy a Real Madrid sosem hal meg. A City menedzsere, Josep Guardiola szimpatikusan gratulált az ellenfél játékosainak, akiknek sok sikert kívánt a szezon hátralévő részére. Guardiola hozzátette, hogy a játék minden elemében kiválóan teljesítettek, de ezúttal ez is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. A City számára szombaton újabb nagy feladat vár az FA-kupa elődöntőjében, ahol a Chelsea jön szembe velük.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 3-4
gól: De Bruyne (76.), illetve Rodrygo (12.)
Továbbjutott: a Real Madrid 4-4-es összesítés után 11-esekkel.

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 1-0 (0-0)
gól: Kimmich (63.)
Továbbjutott: a Bayern München 3-2-es összesítéssel.

Keddi eredmények:
FC Barcelona (spanyol)-Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (Raphinha 12., ill. Dembélé 39., Vitinha 54., Mbappé 61., 89. – az elsőt 11-esből)
Továbbjutott: a PSG 6–4-es összesítéssel.
Borussia Dortmund (német)-Atlético Madrid (spanyol) 4–2 (Brandt 34., Maatsen 39., Füllkrug 71., Sabitzer 74., ill. Hummels 48. – öngól, Á. Correa 64.)
Továbbjutott: a Dortmund 5–4-es összesítéssel.

Az Arsenal szerdai kiesésével az osztrák Red Bull Salzburg is biztosította helyét a megújuló klubvilágbajnokságra, amelyet 2025-ben már 32 csapat részvételével rendeznek meg. A FIFA közlése szerint az osztrákok a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében való kiesésükkel váltak a klubvilágbajnokság résztvevőivé. A 2024 júniusában az Egyesült Államokban kezdődő egy hónapos tornán eddig 24 csapat helye ismert.