A Bajnokok Ligája elődöntőjének ígérete: Bayern München kontra Real Madrid

A Bajnokok Ligája 2023–2024-es szezonjának elődöntője izgalmas párharcokat ígér, ahol a múlt a Bayern München mellett szól, míg minden más a Real Madrid továbbjutását vetíti előre. A francia bajnok PSG is remek esélyekkel várja a Dortmund elleni összecsapást, és a finálé helyszíne a londoni Wembley lesz.

Az elődöntők keretében a Bayern München a 21. BEK/BL-elődöntőjére készül, míg a Real Madrid már a 33. alkalommal érkezett el idáig, ezzel csúcstartó mindkét kategóriában. A fináléban a Real 17-szer, a Bayern 11-szer szerepelt, utóbbi csapat a Milannal holtversenyben a második helyen áll. A Bayern München legutóbbi két fináléjában a PSG-t és a Dortmundot győzte le, és érdekesség, hogy az utóbbi döntőt is a Wembley-ben rendezték, akárcsak a mostanit.

A Bayern és a Real Madrid elődöntős párharcainak története gazdag, ez már a nyolcadik alkalom, hogy ebben a szakaszban találkoznak, ami öttel több, mint bármelyik másik párosítás. Az eddigi hét párharcban a Bayern München minimális fölénye rajzolódott ki, de a legutóbbi két alkalommal a Real Madrid diadalmaskodott.

A Bayern München számára a Bajnokok Ligája az utolsó esély a trófeára ebben a szezonban, miután a Német Szuperkupát elveszítette, korán búcsúzott a kupából, és a bajnokságban is elvesztette az aranyat. Harry Kane, aki Münchenbe igazolt, 42 tétmeccsen 42 gólt és 13 gólpasszt ért el.

A Real Madrid kerete a legértékesebb a megmaradt csapatok közül, 1,04 milliárd euróval, ahol a fiatal tehetségek, mint Jude Bellingham, Vinícius Júnior és Rodrygo osztják meg a gólokat és gólpasszokat. A csapatban Thibaut Courtois, a világ egyik legjobb kapusa is helyet kap, aki a müncheni meccsen még padozni fog, de a madridi visszavágón már kezdhet.

A másik elődöntőben a PSG és a Dortmund csap össze, ahol a PSG a negyedik elődöntőjére készül, és eddig egyszer, 2020-ban jutott be a fináléba, míg a Dortmund az ötödik elődöntőjére készül, 2013 óta az elsőre. Mindkét csapat az F csoportból jutott tovább, amelyet a legerősebbnek tartottak.

Az Index szerkesztőségében készített erősorrend szerint a Real Madrid áll az élen, a Bayern München a második, a PSG a harmadik, míg a Dortmund a negyedik helyen végzett. Az olvasói szavazások alapján is a Real Madrid a favorit, a Manchester City negyeddöntőbeli kiesése után négyszer annyi szavazattal vezet a Bayern München előtt.