A Bayern München Jonathan Tah-val erősíthet, de a dominancia megkérdőjeleződik

A Bayern München megkezdte a tárgyalásokat a Bayer Leverkusennel, hogy megszerezzék Jonathan Tah-t, aki a bajnok csapat kulcsfigurája. A Sky információi szerint a müncheni klub célja, hogy a következő szezon előtt megerősítse védelmét, de a Premier League csapatai is érdeklődnek a játékos iránt.

A tárgyalások már elindultak, de még nem született megállapodás az átigazolás részleteiről. A transzfer díja akár 20 millió euró is lehet.

Tah, aki 2015-ben 9,5 millió euróért igazolt a Hamburgtól a Leverkusenhez, jelenlegi szerződése jövő nyárig érvényes. Amennyiben nem sikerül időben megállapodni a játékossal, a Leverkusen még a nyáron szeretné értékesíteni, hogy ne veszítse el őt ingyen a szerződése lejárta után.

A 28 éves védő eddig 346 tétmérkőzésen lépett pályára a Leverkusen színeiben, és a Transfermarkt jelenleg 30 millió euróra becsüli a piaci értékét.

A Bayern München dominanciája azonban megkérdőjeleződik, hiszen Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya szerint a bajor csapat egyhamar nem lesz olyan domináns a német labdarúgó-bajnokságban, mint az elmúlt évtizedben. A Bayern sorozatban aratott 11 diadal után idén kénytelen volt átengedni a bajnoki címet a Bayer Leverkusennek.

Orbán szerint a Bayernnél folytatódik az átalakulás, új vezetőedző érkezik, és változások várhatók a keretben, amelyeket nem lehet egyik napról a másikra megoldani. A Bayern mindig erős, de Orbán úgy véli, egy ideig nem lesznek olyan dominánsak.

A Bayern München a Bajnokok Ligájában elődöntős, ahol ellenfele a Real Madrid lesz, ez az egyetlen sorozat, amelyben még van esélye trófeát szerezni a mostani idényben. Thomas Tuchel vezetőedző, akinek Lőw Zsolt a másodedzője, a szezon végén távozik, és sajtóinformációk szerint Ralf Rangnick, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya a legesélyesebb a posztra.

Orbán a saját klubjával kapcsolatban elmondta, hogy az RB Leipzig azért nem tudott élni a Bayern viszonylagos meggyengülésével, mert tavaly nyáron nagy változáson ment keresztül a keretük, és négy fontos pillérét is elvesztette: Josko Gvardiol, Konrad Laimer, Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku távozásával. Ennek ellenére úgy érzi, hogy a csapat kihozta a legjobbat az idényből, hiszen a Bajnokok Ligájában bejutottak a 16 közé és nagy valószínűséggel a következő szezonban is szerepelhetnek a BL-ben.