Enikő üzenete a kritikusainak: "Élsportoló voltam!"

Horváth Enikő, a Házasság első látásra egyik legmegosztóbb szereplője, üzent a kritikusainak. A Blikknek adott interjúban elmondta, hogy a műsorban való részvétele miatt sok bántás érte, de ő nem foglalkozik a rosszindulatú kommentekkel, és jelenleg csak a követői írhatnak hozzászólásokat a közösségi média posztjaihoz.

Enikő kifejtette, hogy bár voltak, akik szerint csak szerepelget és nem ért el semmit, valójában 11 éven át élsportoló, válogatott szertornász volt. "Azért álljunk már meg egy kicsit!" – mondta, és arra kérte az embereket, hogy először a saját háza táján sepregessenek.

A lapnak beszélt arról is, hogy gyermekkorában, 6-7 évesen testképzavarral küzdött, éheztette és hánytatta magát, ami miatt kórházba került. Anorexiás volt, és a ritmikus gimnasztika világában, ahol mindenki vékony volt, neki különösen nehéz volt. A családja és a szakemberek támogatásával sikerült legyőznie az anorexiát, de még ma is küzd az önmagával való elfogadással, és úgy érzi, hogy kövér.

A TV2 sztárja szívbe markoló vallomást tett a nagymamája elvesztéséről és arról, hogyan próbálta leküzdeni az anorexiát kislány korában. A szőke szépséget javarészt a nagyszülei nevelték, így szoros kapcsolat alakult ki köztük. Az igazi édesapja azonban elhagyta, illetve a vérszerinti nagypapája sem volt kíváncsi rá, ekkor jött rá arra, hogy nem a vér kötelez, hanem az számít, kik állnak mellette.

Enikő azt is elárulta, hogy az édesanyjával elválaszthatatlanok, de az esküvőjén a TV2 műsorában nem tudott jelen lenni, mert dolgozott. A szeretett mamája is hiányzott az esküvőről, aki 2022 karácsonyán hunyt el. "December 24-e reggel felhívott anyukám telefonon, hogy mama elment, ezt az érzést nem nagyon tudtam hova tenni. Azonnal elkezdtem zokogni, ez olyan törés az életemben, amit soha nem fogok tudni feldolgozni. Nem is lehet szerintem, csak megtanulhat vele élni az ember, de a seb, a fájdalom mindig ott lesz..." - érzékenyült el a TV2 sztárja.

Az anorexiát végül a családja támogatásával sikerült leküzdenie, de elmondása alapján a közegváltás is segített neki, mivel vidékre költöztek Budapestről. Amikor szertornázni kezdett, örökre megváltozott az élete, magántanuló lett és minden erejével a sportra fókuszált.