Új törpe víziló született a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadasparkban nagy öröm történt: egy törpe víziló borjú született, akit Tiginek és Chippónak hívnak. A park egy elbűvölő videót is megosztott az újszülöttről.

A kicsi víziló április 9-én jött a világra, és bár a látogatók még nem láthatják élőben, a vadaspark gondoskodott róla, hogy egy videó formájában bemutassák az érdeklődőknek. Tigi és Chippo, a borjú szülei, 2008 óta alkotnak egy párt a Szegedi Vadasparkban, és ez már a negyedik alkalom, hogy hozzájárulnak az európai fajmentő tenyészprogram sikeréhez.

A park Facebook-oldalán keresztül tájékoztatta a közönséget, hogy a kis törpe víziló és az anyja jelenleg a vízilóházban tartózkodnak, ahol biztonságban és nyugalomban élvezhetik az első heteket. Tigi már gyakorlott anyaként neveli kicsinyét, és az első időszakban a lehető legnagyobb nyugalmat biztosítják számukra, ezért csak a hím látható a kifutóban. A vadaspark ígérete szerint, amint lehetőség nyílik rá, a látogatók a borjút is megtekinthetik majd a vízilóház ablakán keresztül.