Hamarosan csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon

A magyar magánnyugdíjpénztári piac, amely hosszú évekig négy szereplőt számlált, hamarosan csupán két intézményre szűkül.

Németh Krisztián, a Budapest Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke a HVG-nek nyilatkozva elmondta, hogy a tavaly év végi egyesülés következtében, amely során az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár (korábban MKB) beolvad a Budapest Magánnyugdíjpénztárba, a mérethatékonyságból származó előnyök mellett hosszabb távon is biztosítottá válik a tagok nyugdíjcélú megtakarításainak stabil kezelése.

Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztárnak tavaly szeptemberben 21 milliárd forintos vagyona és 3400 tagja volt, míg a Budapest Magánnyugdíjpénztárnak decemberben 42 milliárd forintos vagyona és 6000 tagja.

A piaci változások nem állnak meg, hiszen július 1-jétől a Szövetség Magánnyugdíjpénztár (a korábbi Allianz) is beolvad a piacvezető Horizontba, így a piac kétszereplőssé válik. A magánnyugdíjpénztárak történetéről és a jelenlegi helyzet kialakulásának részleteiről a hvg360-on és az e heti HVG-ben olvashatnak bővebben.