Interjút adott az állami televízió M1 csatornájának a Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöke. Dr.Huszár Viktor a közeledő európai parlamenti és önkormányzati választások kapcsán részletesen beszélt a MEMO "Milliárdos Megoldás" elnevezésű programjáról, amelynek célja önellátó, önfenntartó mintatelepülések létrehozása Magyarországon.

A beszélgetés során Dr.Huszár Viktor elmagyarázta, hogy a pályázat útján elnyerhető 1 milliárd forintos program finanszírozása Gattyán György, Magyarország egyik legtehetősebb vállalkozójának alapítói vagyonából származik, és a cél, hogy a mintatelepülések azon településeken jöjjenek létre, ahol a MEMO jelöltjei nyernek a június 9-i önkormányzati választásokon. A pártelnök hangsúlyozta, hogy a mintatelepülés projekt nem csak egy gazdasági beruházás, hanem egy szociális és környezetvédelmi kezdeményezés is, amely példát mutathat egy adott régió többi településének is.

A köztévének adott interjújában Dr.Huszár Viktor reagált a kritikákra is, többek között arra, hogy vajon a jelöltek toborzása és a választási ígéreteik nem minősülnek-e a választás rendjét sértő befolyásolásnak. A MEMO elnök biztosítta a nézőket, hogy minden a törvényes keretek között zajlik, és a párt célja, hogy építő jellegű politikát folytasson.

Ennek jegyében választották ki a Megoldás Mozgalom EP-listájának jelöltjeit is – tette hozzá Dr.Huszár Viktor. A MEMO szerint ugyanis nem politikusokra, hanem szakemeberekre van szükség az önkormányzatokban és az Európai Parlamentben is. Mint arról a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a MEMO EP-listájának élén a pártelnök mellett jogász, ügyvéd és vállalkozó, valamint nyugalmazott rendőrőrnagy és ökumenikus lelkész is szerepel.  

Dr.Huszár Viktor interjúja itt is visszanézhető: