New York és Dublin közötti portált illetlen viselkedés miatt állították le

Testrészvillantások és terrortámadások felvételeinek mutogatása miatt átmenetileg leállították a New Yorkot és Dublint összekötő portált. Az eszközök néhány napja jelentek meg a városok utcáin, de az illetlen viselkedés miatt most szüneteltetik a működésüket.

Nemrégiben új technológiai installációk kerültek felállításra New York és Dublin városaiban, amelyek lehetővé tették, hogy az emberek valós időben lépjenek kapcsolatba egymással körülbelül 5000 kilométer távolságból. Azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy sokan nem tudnak megfelelően viselkedni a portál előtt, ami aggodalmat keltett a városvezetésben.

A helytelen viselkedés miatt Dublin városa és a New York-i partnerek közösen döntöttek úgy, hogy átmenetileg felfüggesztik a portál használatát. Kedd este teljesen leállították az összeköttetést, és szerdára a Portal kijelzőjén már csak egy tájékoztató felirat jelezte, hogy az eszköz nem üzemel.

A BBC beszámolója szerint az emberek intim testrészeket villantottak, illetve a 2001. szeptember 11-i terrortámadások felvételeit mutogatták a kamerába, ami végül a portál leállításához vezetett.

Dublin város tanácsa reménykedett abban, hogy szerdáig megoldást találnak a problémára. Az egyik javasolt megoldás a kamerakép elhomályosítása volt illetlen dolgok észlelése esetén, de ez nem bizonyult kielégítőnek.

Az üzemeltetők hangsúlyozták, hogy a látogatók többsége megfelelően viselkedett, és csak egy kis százalék miatt volt szükség a döntés meghozatalára. Az ígéretek szerint a portál még a héten újra működésbe léphet, valószínűleg technikai megoldásokat alkalmazva az illetlen viselkedés kiszűrésére.