Törökbálinti diák a Harvardon: Lehoczky Tamara sikertörténete

Lehoczky Tamara, a Toldy Ferenc Gimnázium végzős diákja felvételt nyert a Harvard Egyetemre, ahol már tanul Kovács Ferenc Soma, szintén törökbálinti származású diák. A kisvárosból származó fiatalok sikere felveti a kérdést, vajon mi a titka ennek a helynek?

Lehoczky Tamara és Kovács Ferenc Soma mindketten a Toldy Ferenc Gimnáziumban tanultak, ahol Tamara a bolondballagás főpróbájára készülve adott interjút. A Harvardra való felvételük azt sugallja, hogy a gimnázium kiváló alapot nyújthat a diákok számára. Takács Zoltán igazgató-helyettes és Tapodi Attila osztályfőnök is segítették Tamara felkészülését. A diáklány már készül a költözésre, hiszen augusztusban kezdi meg tanulmányait az amerikai egyetemen.

Tamara a politikatudomány iránti érdeklődése miatt döntött a Harvard mellett, ahol politológia szakon fog tanulni. A felvételi folyamat során több más neves egyetemre is felvételt nyert, köztük a University College Londonra, a London School of Economics and Political Science-re, a SOAS-ra, a University of Hong Kongra és a Sciences Po-ra. Végül a Harvard és a Columbia között kellett döntenie, ahol a Harvard presztízse és a politikatudomány terén világelső szerepe váltak meghatározóvá.

A felvételi procedúra három évvel ezelőtt kezdődött, amikor Tamara elkezdte építeni személyes portfólióját, részt vett versenyeken, konferenciákon és vitaversenyeken. A Milestone Intézet is jelentős segítséget nyújtott számára, ahol Morin-Kovács Edit mentorálta. Tamara a dzsúdó iránti szenvedélyét is folytatni szeretné a Harvardon, és ha szükséges, saját dzsúdóklubot alapít.

Lehoczky Tamara már járt a Harvardon, ahol részt vett a Visitas nevű eseményen, ahol minden felvételt nyert diákot meghívnak. Az esemény során számos új barátságot kötött, és már látogatást tett a kollégiumban is. A Harvardon négyéves alapképzés után kétéves mesterszak vár rá. Tamara a diplomáciai pályára készül, és nem zárkózik el a külügyminiszteri poszt lehetőségétől sem.

A Toldy Ferenc Gimnázium diákzsargonban a "Magyar Roxfort" becenevet kapta, ami a Harry Potter könyvek szerzője, J. K. Rowling után kapta a nevét. Lehoczky Tamara sikerével a gimnázium ismét bebizonyította, hogy kiváló alapot nyújt diákjai számára.