Közúti veszélyeztetés Győrnél: vádat emeltek egy férfi ellen

Egy 38 éves férfi ellen emelt vádat a Győri Járási Ügyészség, miután a vádlott egy közlekedési incidens során büntetőfékezéssel állt bosszút, veszélyeztetve ezzel saját családját és egy várandós nőt is.

A vádak szerint a férfi 2023 szeptemberében, az M85-ös autóúton történt eset során, Győr felé haladva, a kocsijában utazott a felesége, a két gyereke és egy barátja is. A sofőr és az előtte haladó jármű vezetője között valamilyen okból konfliktus alakult ki. A vádlott az autóút dupla forgalmi sávjának megszűnése előtt megelőzte a másik autóst, majd indokolatlanul és hirtelen fékezett, ezzel kényszerítve a mögötte haladót egy veszélyes manőverre, aki így alig tudott megállni. A férfi ezután kiszállt az autójából, odament a másik járműhöz, hangosan kiabált, majd a másik autó tetejére csapott, és elhajtott.

Az ügyészség álláspontja szerint a férfi cselekedetével közvetlenül veszélyeztette nem csak a saját családja, hanem a másik sofőr és annak terhes felesége életét és testi épségét is. Emiatt a Győri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt emelt vádat ellene, és az ügyben a Győri Járásbíróság fog ítéletet hozni. A vádlottal szemben akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható, emellett indítványozták, hogy férfit határozott időre tiltsák el a vezetéstől.

A történtekről egy fedélzeti kamerás videót is megosztottak, ahol jól hallatszik, hogy a férfi a büntetőfékezés után trágár kifejezésekkel esik neki a másik autósnak. A felvételen a férfi hangosan kiabál: „Miért nyomulsz a seggembe két milliméterre? Engedd le az ablakot! Nem engedem, csüccs vissza és menjél!”.