Szexuális erőszak miatt vádat emeltek egy volt rendvédelmi dolgozó ellen

Több éven át tartó szexuális bántalmazás és erőszak miatt emeltek vádat egy volt rendvédelmi dolgozó és élettársa ellen. A férfi és társa a saját és a nevelt lányukat is zaklatták, a bűncselekményeket a lányok nagykorúvá válásáig folytatták.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak közül a férfi korábban tűzoltóként dolgozott, és a saját valamint az élettársa lányát is éveken át bántalmazta szexuálisan. A gyerekek ellenállását veréssel és fenyegetéssel törték meg, a bántalmazások pedig addig tartottak, amíg a lányok el nem költöztek otthonról.

Az élettárs is tudott a történtekről, de nem avatkozott közbe, sőt néhány alkalommal ő is részt vett a szexuális cselekmények elvégzésében és azok eltűrésére való kényszerítésben. A férfi az élettársát is rendszeresen verte, aki emiatt több csonttörést is szenvedett.

A vádlottak ellen a Fővárosi Törvényszéken emeltek vádat többek között többszörösen minősített nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények, kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak miatt. A férfi letartóztatásban van, míg az élettársa bűnügyi felügyelet alatt áll, miután 4 hónap letartóztatást követően szabadlábra helyezték. A nő részben beismerő vallomást tett, a férfi viszont tagadja a vádakat.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség beismerés esetén a férfira 22 év, a nőre 12 év fegyházbüntetést javasol, továbbá azt, hogy mindkettőjüket véglegesen tiltsák el olyan foglalkozások gyakorlásától, amelyek során kiskorúakkal kerülnének kapcsolatba. A férfi jogviszonya a tűzoltóságnál a nyomozás kezdeti szakaszában megszűnt.