Schumacher Vanda új chippet kapott a kezébe

Schumacher Vanda, a műsorvezető-influenszer, aki korábban baleset következtében megsérült kezébe ültetett chipet cseréltetett ki egy újabb, továbbfejlesztett verzióra.

Schumacher Vanda nemrégiben újra kés alá feküdt, hogy kicseréltesse a kezébe ültetett chippet, amely egy autóbaleset során megsérült. A műsorvezető-influenszer volt az első nő, aki egy svájci klinikán kapott ilyen chipet, amellyel bankkártyaként is tudott fizetni. A cég, amely a chipet gyártja, azonnal felajánlott neki egy továbbfejlesztett verziót, miután Vanda jelezte a problémát. Az új chip rugalmasabb és ütésállóbb, de ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint az előző. A cserére a szövetei által benőtt régi chip miatt volt szükség, ami egy természetes folyamat, és azt jelenti, hogy a szervezet befogadta a chipet. A beavatkozás végül 15 percig tartott, ami hosszabb, mint az eredetileg tervezett néhány perces procedúra.

Vanda a beavatkozás miatt kapott kritikákat is, de ő igyekszik nem foglalkozni velük. Hangsúlyozza, hogy senkit nem szeretne befolyásolni, és mindenki úgy cselekedjen, ahogy szeretne. Elmondása szerint kapott már bibliai idézeteket és összeesküvés-elméleteket arról, hogy a chippel a felsőbb hatalmak követni tudják őt, de ezeket tudja kezelni. Vanda szerint ez az ő döntése, szereti az új dolgokat és nyitott a technológiai újításokra. Nem reklámozza, hogy mások is csinálják utána, de úgy véli, mindenki azt csinál magával, amit akar. Hozzátette, hogy "valaki mellimplantátumot tetet a testébe, én chipet" – ezzel is kifejezve, hogy az ő döntése nem különbözik mások testmodifikációs döntéseitől.