Új állomáson folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A kormányfő szerint a legfontosabb, hogy békét kell teremteni, és mivel a Nyugat finanszírozza a háborút, nekik kell tenniük a befejezéséért is.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját, ahol megbeszélést folytatott Szita Károly polgármesterrel, és találkozott a kaposvári választópolgárokkal – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A miniszterelnök kiemelte, hogy a háború rossz dolog, és a béke mellett beszélve nemcsak az emberéletet, hanem a gazdaságot is védi.

„Mi, magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború rossz dolog, egy pusztító áradat, ami mindent magával sodor. Mindenekelőtt persze halált, szenvedést hoz, de elviszi a családok megtakarítását, a házat, a jószágot is. Porig rombolja az ország gazdaságát, az égbe löki az árakat is. Ezért amikor mi a béke mellett beszélünk, nemcsak az emberéletet védjük, hanem a gazdaságunkat is” – jelentette ki a miniszterelnök Kaposváron.

Orbán Viktor szerint a világ borotvaélen táncol, a béke és egy mindent elpusztító háború határán van az emberiség. Hozzátette, hogy a Nyugat finanszírozza a háborút, így nekik kell tenniük a befejezéséért is, és az európai intézményekbe békepárti, jobboldali képviselőket kell küldeni a baloldali háborúpártiak helyett.

A miniszterelnök már egy hete járja az országot. Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje április 17-én a Bálnában indította kampányát, ahol Orbán Viktor is felszólalt. A Fidesz április 19-én Választási Manifesztumot fogadott el, és az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.

Orbán Viktor április 22-én jelentette be, hogy megkezdte országjárását, amelynek első állomása Nemesgörzsöny volt. A miniszterelnök az egyik magtárban több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt, és az eseményen részt vett többek között Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke is.

Két nappal később, múlthét szerdán a miniszterelnök Budapesten folytatta a kampányolást, ahol Szentkirályi Alexandrának segített a támogatói aláírások gyűjtésében. Szombaton pedig a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének oldalán részt vett a jelöltek és az aktivisták eligazításán.

A múlt héten a kampánykörút az Ibolya presszóban ért véget, ahol Orbán Viktor a Fidesz elnökeként egyetemista diákéveiről, a helyhez kötődő emlékeiről mesélt.