Navracsics Tibor reagálása Magyar Péter Dobrev Klárát érintő megjegyzésére

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter nyilatkozatot adott az ATV-nek Magyar Péter, a Tisza Párt alelnökének Dobrev Klárával kapcsolatos kijelentéséről, amelyben a politikust ijesztőnek nevezte.

Navracsics Tibor elmondta, hogy az ő környezetében nem használnak ilyen kifejezéseket, és nem találkozott hasonló megfogalmazásokkal. A miniszter kijelentette: „Ahol én mozgok, ott nem használnak ilyen fordulatokat”. Ez a reakció Magyar Péter egy videóban tett megjegyzésére érkezett, amelyben a politikai elit plakátkampányait kritizálta, és említést tett Dobrev Kláráról is. Magyar Péter szerint a hatalmi elitnek inkább az emberek közé kellene mennie, és válaszolnia a kérdéseikre.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Magyar Péter sértő megjegyzést tett Dobrev Klára külsejére, amikor ijesztőnek nevezte őt. Magyar Péter azonban azt állítja, hogy a párt csak egy fél mondatot vágott ki a megszólalásából. A vitatott kijelentés egy hosszabb, közel egyórás videóból származik, amit a POLIP Egyesület osztott meg, és amelyben Magyar Péter a plakátkampányok általános problémájáról beszélt.

Navracsics Tibor az Indexnek adott interjújában számos témáról beszélt, többek között az Európai Unióhoz való csatlakozás közelgő huszadik évfordulójáról, a kormány és az ellenzékkel kapcsolatos kérdésekről, valamint az uniós források felhasználásának hatékonyságáról. Az interjúban szó esett a magyar euróról, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, valamint Navracsics Tibor uniós biztosként eltöltött éveiről is. A miniszter emellett kifejtette véleményét az EU-csatlakozás miniszterelnökéről, Medgyessy Péterről, és utódairól, Gyurcsány Ferencről és Bajnai Gordonról.