Lukácsi Katalin politikai visszatérése

Lukácsi Katalin, a korábbi KDNP-s politikus, aki 2017-ben hagyta ott a pártot, most az ellenzék sikeréért kampányol, és a főváros V. kerületében indul az önkormányzati választásokon.

Lukácsi Katalin, aki 2017-ben kilépett a KDNP-ből és két évig távol maradt a politikától, most visszatér, hogy Juhász Péter polgármesterjelölt mellett kampányoljon a V. kerületben. A Blikknek adott interjúban elmondta, hogy a 2022-es választások után érezte kötelességének, hogy visszalépjen, és időt szenteljen az önismereti munkára. Lukácsi szerint a kétéves szünet alatt sokat tanult, és most új szemlélettel tér vissza a politikába.

A politikus hangsúlyozta, hogy a választópolgárok érdekeit szeretné előtérbe helyezni, és nem akarja rájuk erőltetni a saját elveit. Kijelentette, hogy a magyar emberek értékesek, és nem ér többet egy amerikai vagy nyugat-európai polgár, mint egy magyar. Lukácsi azt is elmondta, hogy több megkeresés is érkezett hozzá, de nem akart neveket mondani, és nem kívánta folytatni a korábbi munkáját, hanem megújulásra van szükség.

A választások előtt Lukácsi Katalin bocsánatot kért Juhász Pétertől egy korábbi, KDNP-s időszakában történt tüntetés miatt, és azóta őszinte kapcsolatot ápolnak. Lukácsi szerint Juhász Péter hiteles ember, és örül annak, hogy az előválasztást megnyerve lehetősége van segíteni a munkáját a kerületben.

A politikus kapcsolatáról Márki-Zay Péterrel és az MMM-mel is beszélt, elmondva, hogy volt egy vitájuk a választási eredmények miatt, de az indulása kapcsán felvette a kapcsolatot Márki-Zay Péterrel, aki nem látott problémát abban, hogy az MMM logója szerepeljen Lukácsi neve mellett. Lukácsi Katalin a Blikknek azt is elárulta, hogy örül a politikai légkör változásának, és hitelesnek tartja Magyar Pétert, Varga Judit exférjét.