Lexus eladások robbanásszerű növekedése Európában

A Lexus értékesítési mutatói Európában és világszerte is jelentős növekedést mutatnak az idei év első negyedévében, különösen az elektromos modellek iránti kereslet növekedése emelkedik ki.

A Lexus márka értékesítési adatai 2024 első negyedévében világszinten 15 százalékos, Európában pedig 48 százalékos növekedést mutatnak az előző év azonos időszakához képest. Kína piacán 45 százalékos, míg Magyarországon még ennél is magasabb, 58 százalékos növekedést értek el. A tisztított adatok alapján, amelyek a hazánkban maradó autókra vonatkoznak, a növekedés még látványosabb, 65 százalékot ért el.

Globálisan 197 ezer, Európában 19 ezer, Magyarországon pedig 358 új Lexus talált gazdára, ami minden idők legsikeresebb első negyedévének számít a márkánál. Ez a növekedés különösen figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy 2023-ban a Lexus már történelmi rekordokat döntött eladásaival globálisan, Európában és Magyarországon egyaránt.

Az elektromos és hibrid modellek iránti kereslet jelentős növekedése is hozzájárult a Lexus sikeréhez. A márka globális eladásainak több mint felét, Európában pedig a teljes értékesítés 92 százalékát, Magyarországon pedig szinte az összes eladott autót az elektromos modellek tették ki. Az SUV kategória továbbra is dominál, de az ES modell is fontos szerepet tölt be a Lexus kínálatában.

A legnépszerűbb modellek között az RX, az NX, az ES, az UX, és az Észak-Amerikában kapható TX szerepel, de az új Lexus LBX is már most jelentős értékesítési számokat produkál. Az LM és az RZ modellek is sikeresen debütáltak, előbbi a szaksajtó által magánrepülőként jellemzett luxusautó, utóbbi pedig egy vadonatúj akkumulátoros elektromos modell.

Európában az NX marad a legkelendőbb Lexus modell, míg Magyarországon az NX dominanciája megkérdőjelezhetetlen. Az RX és az UX modellek is jól teljesítenek mind Európában, mind Magyarországon. Az RZ és az LM modellek európai értékesítései is biztatóak, utóbbi már az első negyedévben 327 darabot értékesített.