Harry herceg hazatér, de csak egyedül

Harry herceg a következő héten tér haza az Egyesült Királyságba, de felesége, Meghan Markle nélkül fog utazni. A herceg és neje később Nigériában találkoznak egy nem hivatalos királyi látogatás keretében.

Harry herceg által alapított Invictus Games, mely sérült katonák és veteránok sportversenye, idén ünnepli a 10. évfordulóját május 8-án. Ebből az alkalomból istentiszteletet rendeznek a londoni Szent Pál-székesegyházban, ahol Harry herceg is részt vesz. Korábban úgy tűnt, hogy Meghan Markle is elkíséri, de a tervek megváltoztak, és a hercegné az Egyesült Államokból Nigériába repül közvetlenül.

A herceg várhatóan május 7-én indul útnak, hogy részt vegyen az eseményen, és valószínűleg szállodában fog megszállni, nem a királyi rezidenciákon. Ez azért is így lesz, mert május 6-án ünnepli fia, Archie ötödik születésnapját az Egyesült Államokban.

A Daily Mail információi szerint nem valószínű, hogy az Invictus Games istentiszteletén a királyi család magas rangú tagjai jelen lesznek, és Harry herceg sem tervezi, hogy találkozik a családjával. A herceg korábban kifejtette, hogy ha az Egyesült Királyságban tartózkodik, szeretne időt tölteni a családjával, de Vilmos herceg és III. Károly herceg elfoglaltságai miatt ez most nem valószínű.

Harry herceg és Meghan Markle az Egyesült Államokba költözése óta két évig nem látogattak vissza az Egyesült Királyságba, részben a közfeladatoktól való visszavonulásuk miatt. Emiatt bizonyos privilégiumokat, például a rendőrségi védelmet is elvesztették, amit a herceg biztonsági aggodalmai miatt bíróságon is megtámadott, de a döntés értelmében nem kapott külön védelmet.

Harry herceg legutóbbi hazalátogatása Fülöp herceg temetésére volt 2021-ben, majd később II. Erzsébet királynő 70. uralkodási évfordulójának ünnepségére és a királynő temetésére is megjelent feleségével együtt. A herceg legutóbbi látogatása során édesapját, III. Károlyt kereste fel.