Mini Cabrio használtan: a napfényes vezetési élmény ideális társa

Stílusos és praktikus választás lehet azok számára, akik egy nyitott tetejű autót keresnek kiránduláshoz vagy nyáresti városi körözéshez. A Mini Cooper Cabrio, amelyet 2016 tavaszán mutattak be és az oxfordi gyárban gyártanak, a BMW moduláris rendszerének előnyeit kihasználva kínál dinamikus vezetési élményt.

A Mini Cooper Cabrio, belső kódja F57, a Mini előző generációjához képest megnövekedett méretű, de továbbra is az egyik legkompaktabb kabrió a piacon. A BMW 1-es sorozatának közeli rokona, keresztben elhelyezett motorokkal, elsőkerék-hajtással és dinamikus futóművel rendelkezik. Az Auto Bild által tesztelt modell a 2018-as modellfrissítés után került piacra, és 2019 januárjában lett először forgalomba helyezve Németországban. A piros színű, egyetlen tulajdonostól származó kabrió jó állapotban van, fekete, 16 colos alumínium keréktárcsákkal és elektromosan működtethető, fekete szövet tetővel felszerelve.

Az eredeti tulajdonos által Pepper felszereltséggel választott autó újkori ára 34 770 euró (13,57 millió Ft) volt, amely magában foglalta a hétfokozatú dupla kuplungos sebességváltót, a LED-es fényszórókat, a fűthető üléseket és a Park Distance Control asszisztens funkciót. A szervizkönyv pontos vezetésének és a 46 800 kilométeres futásteljesítménynek köszönhetően az autó jól tartja az árát, használtan 23 790 euróba (9,3 millió Ft) kerül.

A Mini Cooper Cabrio a városi életstílushoz is ideális választás lehet, hiszen 3,83 méteres hosszával és könnyű kezelhetőségével nem tűnik elavultnak, és a parkolási gondokkal küszködő városlakók számára is vonzó. A négyüléses kabrió személyre szabhatósága kiemelkedő, például a motorháztetőn lévő fekete rallycsíkokkal, Union Jack-dizájnú hátsó lámpákkal és elegáns, feketére festett 16 colos alumínium keréktárcsákkal.

A belső tér minőségi borítása és a futómű zörgésmentes működése mellett a középre telepített érintős szórakoztató elektronikai rendszer bajor hangulatot áraszt. A Mini vezetése könnyed szórakozást jelent, az üléspozíció alacsony, a kormányzás közvetlen, így gokartérzést kelt menet közben. A Crosspunch bőr sportülések kihúzható lábtámlákkal kopásállóak, de a karbon/fekete színválasztás miatt a napon parkolni leeresztett tetővel nem ajánlott.

A technikai minőség terén a BMW vezetése alatt újraindított márka a kezdeti gyerekbetegségek többségét kiküszöbölte. A 136 lóerős Cooper változat jó kompromisszumot jelent a teljesítmény és a gazdaságosság között, a háromhengeres turbómotor pedig az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát teljesíti. A 231 lóerős John Cooper Works (JCW) modell 6,6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, végsebessége pedig 242 km/óra, de a 2019-es modellévtől fiatalabb változatai még így is jelentős összegbe kerülnek.

Magyarországon a használt autók egyik legnagyobb apróhirdetéses oldalán már 6,7 millió forinttól lehet hasonló Mini Cabriót vásárolni, 2019 júliusi első forgalomba helyezéssel és 61000 kilométerrel az órában.