Ember miatt lezárták a Szabadság hidat

Egy ember felmászott a budapesti Szabadság hídra kedd délután, ami miatt a tűzoltók kénytelenek voltak lezárni az átkelőt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint emiatt a 47-es és a 49-es villamosok nem közlekedtek a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér - Műegyetem megállók között, azonban a helyzet megoldódott, és a villamosok újra a teljes vonalon közlekednek.

A BKK a közlekedőknek alternatív útvonalakat ajánlott a lezárás idejére, így a 7-es és a 9-es autóbuszokat, a 72-es és az 83-as trolibuszokat, valamint az M4-es metrót javasolták használni.

A BKK Facebook-oldalán egy szemtanú úgy vélte, hogy a budai oldal északi oldalán majdnem legfelül ült egy ember, a hídnál pedig tűzoltóautókat és mentőt látott. Ezeknek az állításoknak a valóságtartalmát azonban nem sikerült más forrásból ellenőrizni.

Segítségre van szüksége? Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot, ha öngyilkossági szándéka van, hívja a 112-t! Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni. A pszichiátriai gondozók országos listáját és térképét itt találja.