Debreceni orvos életét mentették meg a tűzoltók

Hétfő délután drámai események zajlottak Debrecenben, ahol egy orvosként dolgozó férfi a saját lakásában szenvedett balesetet, és a mentők gyors beavatkozására szorult.

A férfi, aki maga is orvos, tudatában volt annak, hogy súlyos állapotban van, ezért azonnal értesítette a mentőszolgálatot. A debreceni hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre elsőként, ahol rövid kommunikáció után hirtelen csend lett. A katasztrófavédelem munkatársai ezután nem haboztak, és betörték az ajtót, hogy segítséget nyújthassanak a bajba jutott férfinak.

A tűzoltók, Szabó Péter tűzoltó őrmester és Kőrösi Balázs tűzoltó törzsőrmester, érszorítóval a kezükben kezdték meg a sérült ellátását. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a férfi szíve megállt, de a tűzoltók hatékony beavatkozásának köszönhetően az újraélesztés sikeres volt.

Ez az eset ismét rávilágít arra, hogy a gyors és szakszerű beavatkozás életet menthet, és hogy a katasztrófavédelem munkatársainak felkészültsége nélkülözhetetlen a váratlan helyzetek kezelésében.