Dancsó Péter kritizálja a David Pressmanhez látogató influenszereket

Dancsó Péter, a magyar YouTube egyik ismert alakja, éles szavakkal illette azokat a tartalomgyártókat és influenszereket, akik politikai rendezvényeken vesznek részt vagy politikai nézeteket hangoztatnak.

Dancsó Péter legújabb videójában, amelyet április 29-én tett közzé, kifejtette véleményét a magyar influenszerek és tartalomgyártók egy csoportjáról, akik gyakran látogatnak el David Pressman amerikai nagykövethez. Példaként említette a Pamkutya duót, akik hosszú évek óta hasonló népszerűségnek örvendenek, mint ő maga a YouTube-on.

Dancsó felvetette a kérdést, hogy miért járnak ennyien az amerikai nagykövetségre, és milyen hosszú távú célokat szolgálhat ez az amerikai nagykövet számára. Kritikája szerint az influenszereket fokozatosan és ügyesen vonzzák be a politikai érdekszférák, hogy később már önszántukból is azokat a nézeteket támogassák, amelyek az amerikai nagykövet érdekeivel egyeznek meg. Úgy véli, naivitás azt hinni, hogy csak ártalmatlan ismerkedés történik egy ilyen vacsorán, és hogy a politikai agitáció nem úgy kezdődik, hogy rögtön megmondják, mit kell tenned.

Azahriah esetében Dancsó nem érti, hogy miért van szüksége egy népszerű magyar előadónak a belpolitikába való beavatkozásra, és úgy véli, hogy bizonyos tartalomgyártók politikai befolyásra vágynak. Azahriah tavaly decemberben vacsorázott Pressmannal, aki márciusban többek között Osváth Zsoltot és a Carson Coma tagjait is meghívta egy hasonló rendezvényre. David Pressman korábban már olyan sztárokat is vendégül látott, mint Puskás-Dallos Peti vagy Puskás-Dallos Bogi, és a Pride hónapja alkalmából LMBTQ-celebeket is meghívott.

Végezetül Dancsó Péter arról számolt be, hogy őt is megpróbálták bevonni ebbe a "belpesti szektába", de ellenállt a kísérleteknek. Sőt, szerinte azok a próbálkozások, amelyekkel bukott hősként próbálták beállítani, éppen az ellenkező hatást érték el, és növelték a nézettségét, ahogy azt 10 évvel ezelőtt is tették. Úgy gondolja, ő az egyik utolsó sok követős tartalomgyártó, aki nem állt be a belpesti szektába, és állítása szerint az utóbbi években olyan szektaépítés történt az interneten, hogy már a korábban politikával nem foglalkozó influenszereket is bevonják.