Brutális lakástűz Borsodban

Egy nőnek az ablakon keresztül kellett kidobnia a csecsemőjét Emődön, hogy megmentse az életét, miután a családi házukban tűz ütött ki.

Hétfő délután robbant fel egy üres gázpalack, ami miatt kigyulladt egy családi ház Borsod vármegyei Emődön. A tűzoltók Mezőcsátról és Miskolcról siettek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat.

A vármegyei katasztrófavédelem szóvivője, Dojcsák Dávid elmondta, hogy a konyhában egy háztartási gázpalack hasadt fel, és a tűzoltók légzésvédelem mellett elfojtották a tüzet.

Az eset során az édesanya éppen vásárolni indult, miután felrakta az ebédet főzni. Ekkor értesítették, hogy gyorsan térjen haza, mert otthonuk ég. A család többi tagja, köztük a fia, annak felesége és gyermekük az első emeleten tartózkodtak, amikor a lángok felcsaptak. Az asszonynak nem volt más választása, mint hogy a csecsemőt az ablakon keresztül dobja ki, majd ő maga is utánaugrott.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál szerint a csecsemő és az anyuka füstmérgezést szenvedhettek, továbbá az anyuka bokáját is megsérthette. Mindkettőjüket a helyszínen ellátták, majd sürgősségi osztályra szállították.

A tűz következtében a család szinte mindenét elveszítette.