Az AutoWallis új nemzetközi üzletfejlesztési alelnököt nevez ki

Az AutoWallis Csoport Andrew Prestet nevezte ki a nemzetközi üzletfejlesztésért felelős alelnökévé, aki korábban a Nagykereskedelmi Üzletág vezetője volt, míg előző pozícióját Bihari Pál tölti be a továbbiakban.

Az AutoWallis Csoport átalakításokat hajtott végre vezetőségi szinten, amelyek célja, hogy a vállalat a jövőben még erőteljesebben tudjon koncentrálni a nemzetközi piacokra való terjeszkedésre. Ez a stratégiai irányvonal a következő években is meghatározó lehet a cég növekedésében. Az AutoWallis jelenleg 16 közép-kelet-európai országban van jelen, ahol többek között az Opel, a SsangYong, a Jaguar, a Land Rover, a Renault, a Dacia és az Alpine márkák importőri vagy azt támogató feladatait látja el. A vállalat célja, hogy tovább bővítse regionális lefedettségét, és az évtized végére a régió egyik vezető autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Andrew Prest jelentős szerepet játszott az AutoWallis fejlődésében, hiszen irányítása alatt a nagykereskedelmi terület árbevétele több mint hétszeresére nőtt 2019 és 2023 között, és tavaly közel 35 ezer gépjárművet értékesített. Prest számos jelentős üzletfejlesztési projektben vett részt, többek között az Opellel kötött, a régió négy országát érintő nagykereskedelmi szerződés meghosszabbításában, a SsangYong importőri jogának további négy országra való kiterjesztésében, valamint a BYD magyarországi importtevékenységét támogató stratégiai partnerség kialakításában. Emellett az MG-vel kötött megállapodás révén az AutoWallis lett a márka alkatrészkereskedelmi szolgáltatója a régió 13 országában, és a Geely Auto Group új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárműveinek kizárólagos forgalmazási jogait is megszerezte.

A Nagykereskedelmi Üzletág vezetését Bihari Pál veszi át, aki 2005 óta több pozícióban is dolgozott a Wallis Csoportnál, és különböző vezetői feladatokat látott el menedzsment és értékesítési területeken. Bihari 2020 óta az AutoWallis Distribution kereskedelmi vezetője, majd a Nagykereskedelmi Üzletág üzletágvezető helyettese volt. Tanulmányait a Budapesti Külkereskedelmi Főiskolán és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán végezte.