Megvan az aláírás, még a héten bejelenthetik Szoboszlaiék új edzőjét

A Liverpool FC és a Feyenoord vezetői aláírták a szerződést Arne Slot-ról, aki így a héten hivatalosan is a Liverpool új vezetőedzője lehet.

Ha a két csapat meg tud állapodni, Arne Slot nyitott a liverpooli folytatásra – nyilatkozta nemrég. A feltételek teljesültek, Fabrizio Romano szerint a Feyenoord és a Liverpool vezetői aláírták a szerződést, amely mintegy 10 millió eurós lelépési díj ellenében teszi lehetővé Slot távozását a rotterdami klubtól.

Fabrizio Romano, az olasz átigazolási szakíró a Twitteren jelentette, hogy a Liverpool és a Feyenoord minden szükséges dokumentumot aláírt, és Arne Slot hamarosan a Liverpoolhoz költözik. A klub tervei szerint még a héten bemutatják Jürgen Klopp utódját.

Jürgen Klopp januárban jelentette be, hogy több mint kilenc év után távozik az Anfield Roadról. Az utódját azóta keresi a klub, és bár Xabi Alonso, Rúben Amorim és Roberto De Zerbi is szóba került, végül Slot lett a befutó.

A brit sajtó szerint a Liverpool bónuszokkal együtt több mint 10 millió eurót fizet a Feyenoordnak Slotért, aki 2026 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezett.

Slot először az AZ Alkmaar vezetőedzőjeként kapott megbízást 2019-ben, és másfél év alatt 58 tétmeccsen irányította a csapatot, amely során átlagosan 1,93 pontot szerzett meccsenként. A Feyenoordnál is sikeres volt, ahol agresszív támadójátékot folytatva bajnoki címet és kupát is nyert.

Slot emellett ismert a játékosok egyéni fejlesztésében való kiválóságáról és a saját nevelésű fiatalok bátor bevetéséről.

Helyi lapok szerint az új éra első igazolása Slot korábbi alkmaari játékosa, Teun Koopmeiners lehet, aki jelenleg az Atalantában játszik.

A Liverpool, amelynek csapatkapitánya a magyar Szoboszlai Dominik, a Premier League-idény vége előtt három fordulóval a harmadik helyen áll, öt ponttal lemaradva az éllovas Arsenaltól.