Már a héten távozhat az F1-legenda a Red Bull istállótól

A Red Bull Racing vezető mérnöke, Adrian Newey állítólag elégedetlen a csapaton belüli helyzettel, és a nemzetközi sajtó értesülései szerint még a Miami Nagydíj előtt elhagyhatja a világbajnok istállót.

Adrian Newey, aki a múlt héten jelezte távozási szándékát, állítólag a csapatfőnökkel, Christian Hornerrel való megromlott viszonya miatt döntött így. A konfliktus gyökerei az előző év végére nyúlnak vissza, amikor Horner a mérnök szerepkörének változásáról beszélt, és összehasonlította a helyzetet Éric Cantona Manchester Unitedből való távozásával. A Red Bull Racing hivatalos közleményt tervez kiadni az ügyben, amely akár már a miami versenyhétvége előtt megtörténhet.

Newey, aki 12 konstruktőri világbajnoki címet szerzett három különböző istállóval, a távozás részletei szerint még egy ideig a Red Bullnál maradhat, de legkésőbb 2025 elejéig elhagyja a csapatot.

A jövőbeli lehetőségeket illetően több csapat is szóba került, köztük a Mercedes, az Aston Martin, a McLaren és a Ferrari, valamint a visszavonulás lehetősége. Az Aston Martin lehetősége vonzó lehet Lawrence Stroll pénztárcája és a korábban már a Red Bulltól elcsábított kollégák miatt. A McLaren nem jelent új kihívást Newey számára, és úgy véli, hogy az istállónak nincsenek meg az erőforrásai a legnagyobbakkal való versenyre. A Ferrari azonban nyílt titok szerint szeretné megszerezni az F1 ikonikus alakját, és csak az a kérdés, hogy Newey szeretne-e az olasz csapathoz csatlakozni.