Új kihívó a 2. választókerületben

Magos Péter, a 2. választókerület MSZP-s képviselője, aki 22 éve tölti be ezt a pozíciót, új kihívóval szembesül: Ádám Zoltán független jelöltként indul a választáson.

Magos Péter, az újlipótvárosi 2. választókerület MSZP-s képviselője, aki már 22 éve tölti be ezt a tisztséget, most új kihívóval néz szembe. Ádám Zoltán, aki a Corvinus Egyetemről októberben azonnali hatállyal elbocsátott docens, független jelöltként indul a választókerületben. Rónai Egon műsorvezető szerint Ádám Zoltán furcsán jelentette be az indulását, mivel nem támadta élesen Magost, csupán a közgyűlésben szeretne egy kis vérfrissítést.

Magos Péter szerint nem szükséges, hogy bántaniuk kellene egymást Ádám Zoltánnal, hiszen mindketten elismerik a másikat. Magos tapasztalatát hangsúlyozza, míg Ádám Zoltánt inkább elméleti embernek tartja. Azonban Ádám Zoltán kritikájával, miszerint Magosnak nincs élő kapcsolata a választókerülettel, a képviselő nem ért egyet. Magos Péter azt állítja, hogy aktívan részt vesz a kerületi eseményeken, és fogadóórákat is tart, így Ádám Zoltán megkereshette volna őt, ha érdeklik a közügyek.

Ádám Zoltán a múlt hét szerdán jelentette be, hogy független képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson, és 16 éve él a kerületben. Célja, hogy alternatívát nyújtson a hivatalban lévő képviselővel szemben. A Corvinus Egyetem október 24-én azonnali hatállyal megszüntette Ádám Zoltán munkaviszonyát, miután etikai vizsgálatot kezdeményezett a vizsgabotrány néven elhíresült eset miatt. Ádám Zoltán idén márciusban megerősítette, hogy a vizsgaügy a Rahimkulov Timur gyereke kapcsán robbant ki a Corvinuson.

Januárban kiderült, hogy Ádám Zoltán Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester főtanácsadója lett, és választási programjában többek közt a civilekkel való szorosabb együttműködést, jobb parkolásszervezést és javuló köztisztaságot ígér. Magos Péterrel szemben a Fidesz, a Mi Hazánk és az LMP is állít kihívót a június 9-i választáson.