A Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-választási listájának leadása

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejelentette, hogy kilenc jelöltet indít az európai parlamenti választásokon, Le Marietta vezetésével.

Április 30-án a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) hivatalosan is benyújtotta az európai parlamenti választásokra szánt jelöltlistáját. A párt első számú jelöltje, Le Marietta korábban kijelentette, hogy a választásokon legalább tíz százalékos eredményt szeretnének elérni, ami két mandátumot jelentene. Le Marietta azt is elmondta, hogy az Európai Parlamentben nem a Fidesz ellenében, hanem a magyarok érdekében kíván tevékenykedni, és bár még nem döntötte el, melyik frakcióhoz csatlakozna, a részvételiséggel foglalkozó bizottság munkájában szeretne részt venni.

A listán második helyen Törley Katalin, egykori kölcseys tanár és Tanítanék-aktivista szerepel, aki azért döntött az indulás mellett, mert nem hajlandó tovább tűrni a különvéleményért való megaláztatást és erőszakot Magyarországon.

A jelöltlista további tagjai között megtalálható Juhász Veronika, Tóth Imre, Becker András, Ecsedi-Derdák András, Sándor Balázs, Zakota Tamás és Szin Richárd, akik a párt képviselőjelöltjei között követik Le Mariettát és Törley Katalint.

A Medián friss, a HVG megrendelésére készített mérése szerint a Tisza Párt országos támogatottsága huszonnégy százalékon áll a pártot választó biztos szavazók körében, míg a DK-MSZP-Párbeszéd választási szövetség nagyot zuhanva csak kilenc százalékon állhat. A Kutyapárt, a Momentum és a Mi Hazánk az öt százalékos bejutási küszöb közelében táncolhat a felmérés szerint. A Fidesz támogatottsága a kegyelmi botrány kirobbanása előtt ötvenegy százalék volt, azóta öt százalékpontot vesztettek.