Putyin úrnak hála a Fradi még gazdagabb lesz

Pottyondy Edina influenszer a Ferencvárosi Torna Club és a Gazprom közötti üzletkötésről beszélt, amely évente több milliárd forintot hozhat a magyar futballcsapatnak. A humorista szerint ez a lépés a magyar kormány oroszok iránti támogatásának egy újabb bizonyítéka.

A keddi videójában Pottyondy Edina több témát is érintett, köztük a Ferencvárosi Torna Club és az orosz Gazprom tárgyalásait. Az influenszer szerint ez a megállapodás jelentős anyagi előnyt jelenthet a magyar futballcsapat számára. Pottyondy Edina úgy véli, hogy a magyar kormány eddig is támogatta az oroszokat, és most a Gazprom szponzorálásával a Ferencváros még gazdagabbá válhat.

A humorista kritikusan szólt a magyar gazdaságpolitikáról is, megjegyezve, hogy az olcsó orosz olajért cserébe a magyarok többet fizetnek a benzinkutakon, mint a szomszédos országokban, és a forint sem erősödik az unortodox gazdaságpolitika hatására.

Győzike és Magyar Péter női napszemüvege

Pottyondy Edina a Győzike Show visszatéréséről is beszélt, amely szerinte a kormányzati tehetetlenség egyik leplezési kísérlete. A műsorban Magyar Péter női napszemüvegét is kifigurázták, amit a showman egy igazi magyar férfihoz méltóan viselt.

Az influenszer említést tett Orbán Viktor miniszterelnökről is, aki magát Magyarország első "falusi miniszterelnökének" nevezte. Pottyondy Edina szerint ez a kijelentés valósághamisítás, és a miniszterelnök ezzel nem nyert egyetlen szavazatot sem.

A videóban szóba került Varga Judit kegyelmi ügye is, amelyben a bicskei pedofibotrány másodrendű vádlottja, "Béla bácsi" felfüggesztett ítéletet kapott, annak ellenére, hogy többször erőszakot követett el rábízott kiskorúakon. Pottyondy Edina felvetette a kérdést, hogyan lehet egy állami otthonban dolgozó nevelőnek egy költséges per után százmilliós autója.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Az internetes véleményvezérek egyre nagyobb szerepet töltenek be a társadalmi diskurzusban.