A Deák téri virágültetés csak további problémákat okozott

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze szerint az Erzsébet téren végrehajtott éjszakai gerillaakció, amely során a letaposott virágokat pótolták, csak további gondot és többletforrás igényt jelent.

A főtájépítész közlése szerint a többletköltségeket a károkozó cégnek fogják kiszámlázni, amely a korábbi, még mindig kifizetetlen költségeket is tartozik megfizetni. Szépréthy Roland, a Mobilfox influenszere egy korábbi, vitatott utcai akció során kétmillió forintot szórt szét a fővárosban, ami egy hétezer fős tömeg összeverődését és a Deák téri virágágyás letaposását eredményezte. Szépréthy később vállalta a felelősséget a történtekért, és Instagram-sztori alapján április 25-én éjjel többedmagával visszaültette az összes letaposott virágot.

Karácsony Gergely főpolgármester a virágok letaposását követően közösségi virágültetést szervezett április 28-ára, amelyet végül a Clark Ádám téren tartottak meg. Bardóczi Sándor azonban úgy véli, hogy az újraültetés nem volt sikeres, mivel a növények gyökerei félig kilógnak, nem történt megfelelő talajelőkészítés, és a növények már most fonnyadoznak, mivel nem szoktatták hozzá őket az UV-sugárzáshoz.

A főtájépítész szerint a minimum elvárás az volt, hogy a cég fizessen ki az 1,9 millió forint plusz ÁFA értékű kárt, amit az eseményükkel okoztak. Hozzátette, hogy ha a cég valóban részt kíván venni az ültetésben, azt csak a FŐKERT szakfelügyelete mellett, a főpolgármester által meghirdetett közösségi ültetés keretében tehetik meg.