A Threads felhasználói száma már 150 millió

Mark Zuckerberg szerint a Threads alkalmazásnak már havi 150 millió aktív felhasználója van, ami jelentős növekedést mutat az előző hónapokhoz képest.

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a cég idei első negyedéves eredményeinek ismertetésekor számolt be arról, hogy a Threads közösségi platform felhasználói bázisa stabilan növekszik, és már meghaladja a 150 millió havi aktív felhasználót. A Threads, amely Magyarországon is elérhető december közepe óta, 20 millióval több felhasználót vonzott az elmúlt hónapban.

A Meta az ActivityPub decentralizációs protokoll integrálásában is jelentős előrelépéseket ért el, amely a Mastodon alapját képezi. Márciusban a vállalat lehetővé tette az amerikai felhasználók számára, hogy összekapcsolják Threads fiókjukat a Fediverse szolgáltatással, így növelve a platformok közötti átjárhatóságot.

A cég további tervei között szerepel, hogy júniusban elérhetővé teszi API-ját a fejlesztők számára, bár egyelőre nem ismert, hogy ez lehetővé teszi-e teljes értékű, külső féltől származó Threads-kliensek készítését.

A Facebook, a WhatsApp és az Instagram szolgáltatásokba való chatbot integráció bejelentése után a Meta most a Threads szolgáltatás fejlesztésére koncentrál. A Threads esetében egyelőre nem elérhető a natív privát üzenetküldés, de a vállalat egy új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bejegyzéseiket automatikusan archiválják egy megadott idő után, illetve a posztok láthatóságát nyilvánosságra állítsák.

Ezzel párhuzamosan a WhatsApp, amely szintén a Meta terméke, egy új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül tárcsázzanak egy telefonszámot az alkalmazáson belül, anélkül, hogy azt először el kellene menteniük a kontaktlistájukba. Ez a változás a WhatsApp androidos bétájának 2.24.9.28-as változatában jelent meg, és a jelek szerint hamarosan a széles közönség számára is elérhetővé válik.