Gyökeres Viktorért akár százmillió eurót is adhatnak

A Sporting Lisszabon svéd-magyar csatára, Gyökeres Viktor kiváló szezont fut, és a klubja bajnoki cím kapujában áll. A játékos 24 góllal járult hozzá a csapat sikeréhez, és a nemzetközi sajtóban is egyre nagyobb figyelmet kap.

Gyökeres Viktor, a Sporting Lisszabon 25 éves támadója, aki az előző nyáron érkezett a Coventry csapatától, már a bajnoki cím közelében van csapatával. A Sporting egy újabb győzelemmel bajnok lehet, és Gyökeres 24 bajnoki találattal vette ki a részét a menetelésből. A német Kicker magazin szerint a játékosért akár 100 millió eurót is fizethetnek, amennyi a kivásárlási ára.

A svéd-magyar csatár iránt több nagy klub is érdeklődik, köztük az Arsenal, a Milan és a Borussia Dortmund. A Chelsea a téli átigazolási időszakban még sokallta a 100 millió eurós kivásárlási záradékot, de Gyökeres iránti érdeklődés azóta sem csökkent.

Gyökeres nemcsak a pályán mutatott teljesítményével, hanem a titokzatos gólörömével is felkeltette az érdeklődést. A mozdulat, amelyben az ujjait a szája előtt összekulcsolja és a hüvelykujját felfelé tartja, rejtély marad mindaddig, amíg a csapat meg nem nyeri a bajnokságot.

A csatár magyar gyökerekkel rendelkezik, de Stockholmban született, és a Brommapojkarna csapatában mutatkozott be. A Brighton 2018-ban szerződtette, de az angol élvonalban nem tudott érvényesülni, ezért a St. Paulihoz került. A Coventry csapatában lett igazán eredményes, ahol két szezon alatt 38 gólt szerzett az angol másodosztályban. 2023-ban a Sporting csapata szerződtette, ahol tovább folytatta fejlődését.

Bár Gyökeres a svéd válogatottban már bemutatkozott és tétmeccseken is bizonyított, így nincs esély arra, hogy a magyar válogatottban szerepeljen.