Két magyar játékvezető a párizsi olimpián

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése alapján Bíró Ádám és Kiss Olivér magyar játékvezetői páros is részt vesz a párizsi olimpia kézilabdatornáján.

A magyar kézilabdázás olimpiai jelenléte immár teljes, hiszen a férfi és női válogatott mellett a strandkézilabda-gálán is lesz magyar képviselet, öt játékossal és egy edzővel. Az MKSZ csütörtöki tájékoztatása szerint ez az első alkalom 44 év után, hogy mindkét magyar csapat és a játékvezetők is részt vesznek az olimpián.

Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke kiemelte, hogy a magyar részvétel így teljes, és gratulált Bíró Ádámnak, Kiss Olivérnek, valamint a magyar játékvezetői társadalomnak és sportdiplomatáknak is, akiknek ez az eredmény szintén az ő sikerüket jelenti.

A párizsi olimpián a magyar kettősön kívül többek között algériai, argentin, bosnyák, cseh, dán, spanyol, francia, két német, északmacedón, montenegrói, norvég, szlovén, svájci és svéd játékvezetői párosok is mérkőzéseket vezetnek majd.

A magyar játékvezetők történetük során hetedszer vesznek részt az ötkarikás játékokon, legutóbbi részvételük 2000-ben, a sydneyi olimpián volt.

A férfi kézilabda-válogatott csoportellenfelei között Argentína, Egyiptom, Norvégia, Dánia és Franciaország szerepelnek, míg a női csapat Angola, Brazília, Spanyolország, Hollandia és Franciaország ellen küzdhet a továbbjutásért.